COŞKUN KARADEMİR, TORD GUSTAVSEN, DERYA TÜRKAN, ÖMER ARSLAN - SILENCE

Marka
Stok Kodu
8691834012974
Fiyat
67,75 TL + KDV
 

COŞKUN KARADEMİR, TORD GUSTAVSEN, DERYA TÜRKAN, ÖMER ARSLAN

SILENCE

 

 

CD ÇIKIŞ TARİHİ: 25.HAZİRAN.2021    CD RELEASE DATE:25.06.2021

 

1. Gondol

2. Sırdaş

3. Şiraz

4. Payton geldi

5. Zahit bizi tan eyleme

6. Çakal çökerten zeybeği

7. Iğdır’ın al alması

8. Aşk bezirganı & Uzundere barı

9. Beni hor görme

 

 

Seslerin içindeki sessizlik: Silence…

Uluslararası ödüllere layık görülmüş projeleriyle geleneksel Anadolu müziğini dünyanın dört bir yanına taşıyan Coşkun Karademir’in Norveç’li jazz piyanisti Tord Gustavsen ile olan dostluğu, müzik dünyası için heyecan verici bir albümle taçlanıyor: Silence.

Bir araya geldikleri ilk günden itibaren müzikal alışverişlerini genişleten, İstanbul konserinden hemen sonra bu benzersiz albüm için kolları sıvalayan ikiliye, albümde Türk müziğinin büyük ustaları Derya Türkan ve Ömer Arslan da katılıyor. Bir günde kaydedilen ve sesleri bütün doğallığıyla dinleyicilere sunan albümde Anadolu topraklarını mayalayan seslerle İskandinav ruhu bir araya geliyor.

Albüm, 19. yüzyılın İstanbul’undan bir eserle başlıyor. 32. Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz’e ait Gondol adlı eser dinleyenleri Boğaziçi’nde tarihi bir gezintiye çıkarıyor. Bestesi Coşkun Karademir’e ve Derya Türkan’a ait olan Sırdaş adlı eserde enstrümanlar vasıtasıyla adeta hiç konuşmadan nasıl muhabbet edilebileceği anlatılıyor. Derya Türkan’a ait bir beste olan Şiraz; dinleyenleri dünyanın en güzel bahçelerine ve şiirlerine ev sahipliği yapmış kadim bir coğrafyaya doğru yolculuğa çıkarıyor.

Silence’da hüzün ve coşku iç içe geçerken, seslerin doğallığıyla beraber sözün kuvveti yeniden anlam buluyor. Bir Bilecik türküsü olan Payton Geldi, "arar isen yâr gönlünde bul beni” sözleriyle hasret çekmenin ne olduğunu yeniden hatırlatıyor. Hemen peşinden, 17. yüzyılın büyük şairlerinden Muhyî’ye ait unutulmaz bir nefes olan Zahit Bizi Tan Eyleme daha önce benzeri görülmemiş bir biçimde yorumlanıyor. Destansı ritmiyle Çakal Çökerten Zeybeği ve hüzünle neşenin iç içe geçtiği Iğdır’ın Al Alması, albümün zenginliğini ortaya koyuyor.

Sözleri Anadolu topraklarının kurucu sesi olan Yûnus Emre’ye ait Aşk Bezirganı ve hemen peşinden gelen Uzundere Barı, yorumlanış biçimiyle insan ruhundaki mekân ve zaman tanımayan sonsuzluğa işaret ediyor. Albüm, 20. yüzyıl Türk âşık şiirinin en önemli temsilcisi olan Âşık Veysel’e ait Beni Hor Görme ile son bulurken dinleyenlere unutulmaz bir öğüt bırakıyor: "Topraktandır cümle beden / nefsini öldür ölmeden.”

Coşkun Karademir; Silence’da kopuzuyla, bağlamasıyla ve sesiyle dört dörtlük bir performans sergiliyor. İstanbul Kemençesi’nin dünya üzerindeki saygın temsilcilerinden Derya Türkan, hem besteleriyle hem de kemençesinin eşsiz tavrıyla büyüleyici bir ahenk ortaya koyuyor. Türkiye’nin etnik perküsyon üstatlarından Ömer Arslan, ritimlerin coşkusunu ve hüznünü bir araya getirerek dinleyenlerin müzik zevkine eşsiz bir renk katıyor. Norveç’in dünyaca ünlü piyanisti Tord Gustavsen, piyano üzerindeki mucizevi dokunuşlarıyla albümün duygu yoğunluğunu zirveye taşıyor.

Silence; tüm insanlara alemin incisi olduğunu, biricik olduğunu hatırlatıyor. Aşkın, dostluğun ve muhabbetin harmanladığı Anadolu topraklarından yeryüzünün her köşesine bir sessizlik tohumu bırakıyor. O tohum, kulaklardan gönüllere nice meyveler veriyor…

 

 

Coşkun Karademir

Tord Gustavsen

Derya Türkan

Ömer Arslan

 
 
 
 
    
 
 
 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
COŞKUN KARADEMİR, TORD GUSTAVSEN, DERYA TÜRKAN, ÖMER ARSLAN - SILENCE CD ÇIKIŞ TARİHİ: 25.HAZİRAN.2021 CD RELEASE DATE: 25.06.2021 8691834012974
COŞKUN KARADEMİR, TORD GUSTAVSEN, DERYA TÜRKAN, ÖMER ARSLAN - SILENCE

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.